Programmeren

Tegenwoordig kun je in iedere moderne auto electronica vinden, Iedere moderne auto bevat computergestuurde software, waarmee de auto naar behoren kan functioneren. Als er een storing in het systeem is opgetreden, moet u uw auto opnieuw laten programmeren. Voor het programmeren / coderen, klonen van uw ecu en het wegschrijven van EGR, roetfilter en NOx bent u bij ons aan het juiste adres!

Startblokkering uitprogrammeren

Startblokkering uitschakelen word in de auto wereld vaak gebruikt. De meeste auto`s hebben een storing waardoor het systeem niet goed meer werkt. U kunt in dit geval het best kiezen om de startblokkering te verwijderen. Na het verwijderen van de startonderbreker zal de auto weer als normaal starten. Om dit probleem op te lossen dient de auto bij ons te worden langs gebracht. Ook kunt u in veel gevallen een losse computer langs brengen. Hier mee kunnen wij dan de storingen opzoeken en startblokkering uitschakelen.

Startblokkering storing

De storingen ontstaan soms al door een lege accu of verkeerd uitlezen. Het kan dus dat u na het opladen van de accu al een storingslampje ziet. En zodra u de auto probeert te starten zal hij soms helemaal niet starten. Soms zien we ook dat een auto eerst aanslaat en dan weer uitvalt. Dit komt door dat de auto dan een test uitvoert om te controleren of de sleutel klopt. Na het controleren slaat de auto meteen af door een startblokkering storing.

ECU Klonen / Repareren

Op het moment dat een auto een storing aangeeft, moet de computer (ECU) weer geprogrammeerd worden. Deze ECU geeft niet alleen storingen aan, maar zorgt er ook voor dat de auto op de gewenste manier zal functioneren, met betrekking tot onder andere brandstofbesparing en de optimalisatie van de motorprestaties. Naast het uitlezen van de gegevens is het ook belangrijk om de auto te coderen (ook wel het programmeren van het systeem). Door oude ECU data te klonen, kunt u kosten besparen. Wij voeren de ECU reparatie snel en vakkundig voor u uit.

Het voorzien van de ECU met de juiste codes en programma’s is ook belangrijk als een module van de auto volledig stuk is en vervangen moet worden. De gegevens van deze nieuwe module moeten worden gesynchroniseerd met de auto, zodat het motormanagementsysteem alle modules zal herkennen.

EGR, Roetfilter, NOx-Sensor uitprogrammeren

Wij schakelen de EGR-klep softwarematig uit in het motormanagement en verwijderen de bijbehorende foutcodes. Een softwarematige aanpassing is meestal afdoende. Afdoppen ( het afsluiten door middel van een plaatje te monteren tussen de EGR-klep en de in-/ uitlaat ) is alleen nodig als de EGR klep dusdanig kapot is dat wij deze softwarematig niet meer kunnen dichtzetten. In dat geval hebben we de auto wat langer nodig en zal er ook een additionele prijs gevraagd worden. Afdoppen moet altijd in combinatie met een software aanpassing. Zodoende gaan er geen storingslampjes branden op het dashboard.

auto electronica, Coderen, EGR, Roetfilter, NOx sensor, uitprogrammeren, programmeren, coderen